Creativiteit staat ten dienste van iedereen, van organisatiedeskundige tot hobbyist. Voor wie maar geïnteresseerd is vanuit welk motief dan ook, zijn er instructie – en voorbeeldboekjes te over. Waaruit men naar hartenlust voorbeelden, technieken en theorieën kan kopiëren, knippen en plakken. Creativiteit wordt dikwijls gezien als een koninklijke zelfs goddelijke manier van bezig zijn:
EjaDeja CreaBea Poef ..

‘Wat mij opvalt, is dat kunst in onze samenleving iets geworden is wat met voorwerpen te maken heeft, en niet met mensen of met het leven. Kunst is een specialiteit van experts die men kunstenaars noemt. Maar waarom zou niet iedereen een kunstwerk van zijn leven kunnen maken? Waarom is die lamp, dit huis wel een kunstwerk en mijn leven niet?’ Michel Foucault (1926 – 1984), in een interview met Paul Rabinov, 1984

In 2011 heeft Douwe zijn begeleidings en opleidingswerk in dienstverband gestopt en is als zelfstandig ondernemer doorgegaan met zijn begeleidingspraktijk.

Daarnaast zijn we allebei vrijwel fulltime bezig met ons initiële beroep: beeldend kunstenaar. Zo maken we van kunst ons levenswerk en brengen we projecten, producten en reflectieprocessen uit onder het merk work#art. Een samenstel van work, art en heart, waarbij het # teken staat voor opdracht- soc. media, verheffing- muziek
en breuk- uit de medische wereld.

We verzorgen nu, net als  tijdens de installatie Palimpsest , regelmatig workshops rond ‘je leven als kunstwerk’. Dit kernthema bij Foucault, maar ook bij Nietsche, Buys en vele anderen gaat, wat ons betreft, over spannende dingen in een totaal veranderende tijd. Zeker als we dit (ons) daadwerkelijk realiseren.

In de workshop doen we dit door TGI Thema Gecentreerde Interactie als werkvorm in te zetten. Dit, omdat samen onderzoeken fundamentele leerervaringen oplevert en TGI dit proces uitstekend faciliteert.

Net als ons werk zelf, beoogt onze workshop een inspirerende vorm en omgeving te bieden. Er worden geen inhouden meegedeeld of uitleg over de kunst zelf gegeven. De workshop is niet bedoeld om meer te weten te komen van kunst of om u aanwijzingen te geven hoe u dit kunt bereiken.

U tekent in op een proces van uitwisseling en interactie, waarbij de zin en betekenis voor u zich ter plekke aandient en ontwikkelt. Wij begeleiden dit proces van focussing en reflectie en betrekken daar termen als inbeelding en voorstellingrelatie en onderscheid bij.

De kosten van een workshop bedragen € 35 p.p all in. Inschrijven kan individueel of als groep van maximaal 15 personen.

Tel: 06-41143592  of  06-22065824 of 06- 83117664

E:  rietje@workheart.nl