Zet nu in je agenda: zondagmiddag 18 september ga ik naar  ‘De Terugkomdag’

Als alle festivals zo ongeveer afgelopen zijn komen wij met een heerlijk toetje.
Wij zijn Nora en Rietje en we verzorgen al meer dan een jaar een ‘verblijfplaats voor de artistieke vreemdeling’ op de zolder van Huize Maria.
Een plekje voor kunstenaars om inspiratie op te doen voor nieuw werk of om een heel andere richting in te slaan.
We bieden dit gratis aan; als tegenprestatie vragen wij onze gast iets terug te geven aan het huis en/of aan de stad. Dit kan een gedicht, performance, verhaal, lezing, voordracht, expo, huiskamerconcertje of een andere presentatievorm zijn.
Inmiddels hebben we zo’n 14 kunstenaars ontvangen; een mooi aantal om een evenementje te organiseren.
Zondag 18 september is het dan zover: op drie locaties gaan dichters, schrijvers, theatermakers en muzikanten hun cadeautje presenteren.
Daar moet je bij zijn: alle drie de locaties zijn toegankelijk voor publiek.  Het wordt swingend en uitdagend!

We hebben een programma samengesteld; we hebben nog even te gaan, dus er kan altijd iets gewijzigd worden.
Blijf ons dus in de gaten houden!!

Programma:

CP    13:30 – 13:45 Welkom
CP    13:45 – 14:30 Thomas & Frederico
CP    14:30 – 15:30 Jaïr
HM   14:45 – 15:15 Harold K
HM   14:45 – 15:15 Marie Meeusen
‘tK    14:45 – 15:15 Luc & Suze
CP    15:30 – 16:15 Mark & Jeff
CP    16:15 – 17:15 Jaïr
HM   16:30 – 17:00 Harold K
HM   16:30 – 17:00 Marie Meeusen
‘tK    16:30 – 17:00 Luc & Suze
CP    17:15 – 18:00 Morris Kliphuis & Remco Menting (van Kapok)
CP    18:00 – 19:00 Vrije kunst

CP = Cellebroederspoort
‘tK = ’t Kroegje
HM = Huize Maria

Wie zijn dan die kunstenaars?

2/3 van Kapok, een hele Luc Onderbeke, de rebelse Marie Meeusen, troubadour Harold K Muziek, swingin’ Mark Nieuwenhuis & Jeff Heijne, de man van de lage noten Thomas Pol, DJ Jaïr en Artist duo work#art

De artiesten in het kort:

Luc Onderbeke & Suze Cramer
De Belgische -in Zwolle woonachtige- illustrator, performer en verteller Luc Onderbeke heeft een band met deze regio: zo maakte hij o.a. de graphic novel Zo is het niet gegaan in het verlengde van Stadsopera  Amalia Bandi. Voor de Terugkomdag komt hij een selectie teksten voordragen. Zangeres, pianiste en actrice Suze Cramer zal hem muzikaal ondersteunen.

website

Harold K
Harold K leeft in twee werelden. In zijn twintig jaar oude rode Volkswagen Golf pendelt hij tussen Amsterdam en het zuiden, waar zijn ziel huist. Hij groeide op als Harold Konickx in Susteren, ingeklemd tussen België en Duitsland. Op de snelweg komen de ideeën voor poëtische liederen die je raken zonder dat je er erg in hebt. K houdt van kleine gebaren met grote gevolgen.

website

Morris Kliphuis & Remco Menting
Het duo Morris Kliphuis (hoorn) en Remco Menting (slagwerk) brak samen met gitarist Timon Koomen door als Kapok, ‘the unusual jazztrio’. Speciaal voor de Terugkomdag brengt het gelegenheidsduo Kliphuis-Menting nieuw, geïmproviseerd repertoire uit de kraamkamer van Kapok en andere formaties waarin deze heren werkzaam zijn.

soundcloud

Kapok DWDD

Thomas Pol
De Rotterdamse jazzcontrabassist Thomas Pol speelt eigen repertoire, voornamelijk geïnspireerd door zijn verblijf van een jaar in New Orleans, waar hij ook een album opnam. In Huize Maria heeft Pol zijn cd-release in de Rotterdamse jazzclub Bird voorbereid.
Hij neemt gitarist Federico Castelli mee.

soundcloud

Mark Nieuwenhuis & Jeff Heijne
Jazztrompettist Mark Nieuwenhuis en flamencogitarist Jeff Heijne zijn twee open-minded musici die zich van jongs af aan geïnteresseerd hebben voor andere muziekgenres. Beiden kunnen zowel heel teder als explosief zijn en hebben een buitengewone passie voor experimenten en ritmes. Onlangs hebben ze hun eerste CD opgenomen met alleen eigen composities, waarop aanstekelijke melodieën de boventoon voeren.

soundcloud

Marie Meeusen
Belg in Amsterdam en schrijver. Motto:

Waarover men niet zwijgen kan moet men schrijven.
Waarover men niet schrijven kan moet men zwijgen.
Waarover men niet spreken kan moet men schrijven.

Niet?

Treedt graag op, houdt van samenwerking en ietwat provocerende projecten. Mannelijk alterego: Andreas Yperman (zie ‘De doos van Andreas)

huiverinkt.blogspot.nl


DJ Jairzinho
DJ Jairzinho (Jaïr Tchong, vader Arubaans-Chinees, moeder Nederlands) is in het dagelijks leven cultuurjournalist en programmamaker. Als DJ specialiseerde hij zich in afrolatin muziek: alle hybride muziek die voortkomt uit de gedeelde cultuurgeschiedenis van Afrika, Zuid-Amerika en de Cariben.

soundcloud

work#art
Douwe Buwalda en Bert van der Sluijs vormen samen het beeldend kunstenaars duo ‘work#art’
Met een performance verzorgen zij op gezette tijden een klein intermezzo tussen de andere optredens. Het blijft nog een verrassing.

work#art

Zie voor uitgebreide info over de dag zelf:

www.norawerkt.nl

www.workheart.nl