In september starten we met ‘Hoogtij 2.0 Kampen’; in juni gaan we iets anders doen.

H2O Pilot, vier werkweekends voor de kunst!

Poster 2.0 Pilot Noel Ghebre 72 dpi   poster H20 margr. Doret. 72 dpi   Poster Gerben Aukus 72 dpi   Poster Pilot Lydia Hanna 72 dpi

Dit zijn alle vier posters die Henk Jans voor dit project gemaakt heeft.
Maar liefst vier maal hebben straks twee kunstenaars in Huize Maria samengewerkt.
Om te proeven hoe ze samen geïnspireerd kunnen raken om iets te lagen ontstaan waar je in je eentje nooit opgekomen zou zijn.
Huize Maria wordt dan even een mini broedplaatsje om uit te proberen hoe dat eigenlijk werkt. Of zullen we het een proeftuin noemen?
Een deel van dat door te maken proces is vrij toegankelijk voor publiek.

De kunstenaars beginnen op de donderdag met opbouwen/inrichten. Ze hebben zo de tijd om op elkaar in te spelen en kunnen ze de gelegenheid te baat nemen om iets tussen hen beiden te laten ontstaan.
In het weekend is publiek welkom om een deel van dat proces mee te maken, te zien wat er gaande is en eventueel zelf ook mee te doen. Dit alles natuurlijk met inachtneming van de dan geldende RIVM richtlijnen.

Huize LINDA wandelwagen

verrassing: Natalie doet mee ……

Natalie is een openlucht performance en prikkelt de fantasie…..
Na vele malen op festivals en in straattheater producties te hebben rondgewandeld is ze nu neergestreken in Kampen. Zaterdag 7 juni kun je haar tegenkomen in de stad met de acteurs Stef van den Eijnden en Weijke Koopmans, als aankondiging van het broedseizoen in Huize Maria.
Met  z’n tweeën brengen zij met een lach en een grap de ernst van de RIVM richtlijnen in praktijk, zodat het publiek zich bereidwillig en met gemak aan de voorschriften kan houden. De wandelwagen zal tijdens de andere drie weekends die functie voor Huize Maria vervullen, hoe? Dat zul je meemaken (^..^)
Samen kunnen we zo uitproberen hoe de nieuwe openstelling veilig kan werken.

Natalie is een concept van ✝︎ Liesje Smolders // uitvoering: Stef van den Eijnden Theater Huize Linda & Weijke Koopmans  Haptotherapie Weijke Koopmans 

Agenda:

6   en  7  juni          Noël Haile           &  Ghebreyonas Andu
13 en 14 juni          Dorethé Boer       &  Margreet de Boer
20 en 21 juni          Aukje Versendaal & Gerben Kalter
27 en 28 juni          Lydia Roelofsen.   & Hanna van Doornum

Huize Maria bevindt zich aan de IJsselkade 25 in Kampen. Openingstijden: zaterdag en zondag van 11.00 tot 17.00 uur.

H₂O Pilot is een project aangeboden door workheart Foundation aan alle Kamper kunstenaars als Pilot voor een mogelijk permanent te vestigen Broedplaats in de stad. De mogelijkheid daartoe wordt ism de gemeente voorbereid door Stichting de Kunstbrug en een initiatiefgroep Spijkers met Koppen die de kamper kunstenaars representeert. (Douwe neemt deel aan deze initiatiefgroep)

Meer over de deelnemers van dit project

De Weekends, een verslagje in woord en beeld