Introductie kunstenaars 

Recent CV work#art

work#artBooglogoReflectieWORKHEARTDouwe Buwalda. Als kunstenaar combineer ik beelden en poëzie in mijn werk, gebruikmakend van alle middelen en media. Ik werk op de spanning tussen dynamiek en reflectie, die door stilte en concentratie tot zichzelf komen. Het werk begint te vormen, vormt een geweten en begint te ademen als een huid, in elke nieuwe omgeving op een nieuwe en andere manier.
Tot 2010 heb ik studenten opgeleid aan de opleiding cultureel werk om allerlei soorten kunst te helpen integreren in community art events.
Aan het Centrum voor Nascholing / Universiteit van Amsterdam heb ik professionals opgeleid en getraind om mensen in hun werk te begeleiden. Maak van het leven een kunstwerk, realiseer wat u wilt realiseren. Door deze perceptie in zichtbare en poëtische kunst in de publieke ruimten te brengen, creëer ik mogelijkheden om te praten en groepen te begeleiden in een reflectieve manier van denken en                                    samenwerken. Ik heb een praktijk voor reflectie, coaching en andere begeleidingsprojecten voor professionals in hun werk in Kampen.

bokje z.achtBert van der Sluijs. Mijn autonome werk bestaat uit multidimensionale collage composities. In mijn beelden (vaak gemaakt van gevonden voorwerpen) strijden ironie, genot en onderdrukking om de voorrang.
Mijn werk heeft een theatraal karakter. Dit is geen verrassing, want als theater ontwerper creëer en bouw ik decors voor toneel, film en televisie.
Ik ondersteun ook andere kunstenaars op artistiek en technisch gebied evenals kunstprojecten van collega’s.

png1work#art – artists duo. Gestart in 2010. We laten samen kunst ontstaan, ieder vanuit onze eigen ideeën en uitvindingen, ons aanzettend tot een reactie op wat opkomt in onze gedachten. We zoeken uitdrukking te geven aan wat van binnen leeft, een gemeenschappelijk perspectief ontwikkelt zich onder onze ogen. Dat proces houdt ons scherp, als een tweezijdig mes. Op zijn beurt geeft de werking van dat mes het werk de mogelijkheid om voor zichzelf ruimte te maken om te groeien naar wat het bedoelt te zijn.
We blijven ook altijd zoeken naar nieuwe mogelijkheden voor de beelden, om ze de kans te geven om hun eigen leven te gaan leiden door nieuw vorm te geven in betekenis en uitstraling. Locaties zijn ook een belangrijke factor. Het werk op zijn beurt verandert voor de bezoeker de omgeving. En die verandering van landschap vormt een nieuw kader voor ons om zich te concentreren op verdere perspectieven en thema’s en                      motiveert ons om elders te werken. Dus ons kunstwerk is nooit gedaan. Zoals de Nederlandse dichter Rutger Kopland zegt: als je iets                                    vindt, heb je niet goed gezocht.

Recent CV work#art

Exhibitions projects etc.

Scheepjekl
2017 ‘Scheepje op Houten Golven’, Locatiespecifieke interactieve installatie ihkv de Internationale Hanzedagen 2017 in Kampen. Een
samenwerkingsproject van work#art met 15 internationale vrijwilligers.

Bellentrapgat
2016-in progress ‘Gasbel’ (werktitel), Interactieve (geluids)installatie die de beleving van het hier en nu activeert en intensiveert.


2016 Omgang, Een geïntegreerde installatie in de buitenste schil van het duurzame gebouw van de landbouwhogeschool
CAH Vilentium in Dronten.

Lacquerwork

2016 Lacquer-works, Nieuw werk, ontstaan in samenwerking met lacquerwerkplaats in Saigon, Vietnam.

Bijjou

 2015 Bijjou, Een reactie op werk van onze gastkunstenaar van dit jaar t.g.v. kunstroute WegvanKunst, edelsmid Marjo van den                     Bekerom.

2014 Floods, Een installatie in het park rond het Terracotta Museum Thanh Ha in Hoi An, Vietnam.

2014 Playing with soil, Een expositie van poëtische ingrepen door work#art in ter plekke gemaakt werk door de pottenbakkers van het dorp Thanh Ha.

2014. In Life as an Artwork, Een door work#art verzorgde seminar in het kader van installatie en expositie.

2014 Seed, Een installatie in het atelier van Hoàng Hà Tùng – eminent kunstenaar – in de bergen boven Hanoi-Vietnam.

work#art-HCMC Mus.FineArt2014

2014 Balance, een kunstinstallatie van work#art binnen een samenwerkingsproject met twee jonge Vietnamese kunstenaars, Hân Trương Thị Ngọc en Trần Thanh Tú . Als onderdeel van Meeting Point, een tentoonstelling van Nederlandse en Vietnamese beeldend kunstenaars in het Ho Chi Minh City Museum of Fine Arts, Ho Chi Minh City, VietNam.

uitvaartwagentje

2014  Presence of absence, absence? Een kunst installatie, voor het eerst tentoongesteld in onze eigen showroom: work#art Toonzaal             in Kampen, The Netherlands.

2014 *            aankondiging van Huize Maria als een ‘artist in residence’ faciliteit in combinatie met work#art Toonzaal Kampen.

2014 *            aankondiging van workheart Foundation, paraplu van work#art products, projects and reflections. Faciliteit om design, autonome kunst, kunst projecten en installaties te ontwikkelen, te produceren en tentoon te stellen. Ook worden educatieve activiteiten, lezingen en presentaties georganiseerd om kunst en leven als kunstwerk wereldwijd te promoten. Waar mogelijk in samenwerking met andere kunstenaars en disciplines.

Zaad1Klein-11

2013 Deep load, een spontane performance actie waar een kustwerkje 52 meter onder de grond wordt begraven. Een duurzaam en                milieuvriendelijk initiatief.                  .

3 workheart 2ndApplication 2013 VoetenCarrousel - 300DPI

2013 Voetencarrousel Arte Laguna Prize 2013 prijs nominatie. Finalist kunst tentoonstelling in Arsenale Venice, Italy

ExLibris

2012 Palimpsest.Geïntegreerde installatie van diverse kunstwerken als deel van Kunstschouw 2012, Nieuw Haamstede Zeeland.

For the work as an educator /trainer supervision skills, leersupervisor and supervisor and for the compete CV of Douwe click here.

For the complete CV of Bert click here