work#art-Dubbelbeeld Sepia-Blog#62-Banner

Komende maand april zijn we gevraagd om mee te werken aan een seminar rond Arts & Social Design aan de Van Lang Universiteit in Hồ Chí Minh City.
En een artikel te schrijven dat gebundeld met visies en perspectieven van andere internationaal georiënteerde professionals, ter plekke zal worden bestudeerd en uitgegeven.
Ik verheug me erop weer met studenten werken, gewoon zonder gestruikel over studiepunten en verknipte competenties. Bevlogen mensen te ontmoeten, ideeën en zienswijzen op elkaar betrekken en zo mogelijk al wat concrete plannetjes te ontwikkelen. En vooral af te stemmen op elkaars expertise in projectmatige samenwerking rond kunst.
Social design is de praktische uitdaging, waarvan de urgentie bij ieder bezoek sterker tot ons doordringt in Hồ Chí Minh City. Het oude Sài Gòn, nu een metropool die uit haar voegen lijkt te barsten. Om daarbij uit te mogen gaan van de poëzie in onze eigen workheart insteek, stemt ons ongelooflijk dankbaar.

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxpǒësis

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxlaten we een dampkring maken
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxeen mist waarin we ..
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxeenmaal opgenomen ..
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxniet meer weten
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxdan elkaar

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxen ..
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxeenmaal wentelend gewend
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxhaar condenseren tot een druppel waar -
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxin een hollebolle omvang spiegelend
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxwordt weer gegeven wie we zijn:

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxeen lichtgewicht
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxeen schittering
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxeen schaterlach waaruit
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxeen blinkend spoor een oogst
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxaan ogen blikken valt te destilleren

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxde tijd krijgt ruimte voor elkaar waarin
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxwe proeven .. drinken .. samen klinken ..
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxwervelen rond een gedicht

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx2019 © douwe jan buwalda

NOTEN

GEDICHT Bovenstaand gedicht is in gewijzigde vorm een aantal jaren terug ontstaan rond de installatie Gideon: een in de wind uitslaande zee van gevilte vachten. (samenwerkingsproject van work#art met Rietje van ’t Veen binnen het project Palimpsest – Schouwen 2012) Het gedicht zal nu de kern vormen van het artikel voor de seminar van Van Lang .

BANNER twee beelden in één:
1 Nora-Annesley-Taylor – Journal-of-Vietnamese-Studies pag 121/122 FIGURE 2:
Lê Vũ and his father performing in front of the British Council in Hà Nội, October 13, 2004 (photograph by author).
‘A man lay on his stomach while his father laid on top of him and read from a book, (_) Being weighed down by one’s father, reading the epic poem Kim Văn Kiều [The Tale of Kiều], may symbolize the burden of the past on the younger generation of Vietnamese. (…) The most important aspect of these performances may be the fact that they took place at all. As Trần Lương said in his description of the Lim Dim weekend, even mundane acts of sitting around can be considered “performance.” Indeed, all Vietnamese could arguably be described as “performing” their everyday life events. After years of being watched and having to conform to strict government regulations in the name of communism, citizens may have grown used to “acting,” concealing their emotions or behaving in ways that are unnatural in order to avoid suspicion or to behave in expected, standardized ways’: Nora-Annesley-Taylor
2 Von Kármán vortexstraten door het eiland Tristan da Cunha gevormd. In het donkerblauwe gat links boven is de helft van het vulkaaneiland te zien. https://nl.wikipedia.org/wiki/Tristan_da_Cunha The Moderate Resolution Imaging Spectroradiometer (MODIS) nam de kleurenfoto op 10 Juli 2010 om 11:00(UTC) vanaf NASA’s Terra satellite.

VAN LANG De Van Lang Private University (in ‘t Vietnamees: Đại học Dân lập Văn Lang) is een van de eerste private universiteiten in Vietnam vallend onder het Ministerie van Onderwijs. De in 1995 opgerichte- en in in Ho Chi Minh City gevestigde universiteit, is vernoemd naar het oude Vietnamese Văn Lang koninkrijk dat tussen (2524–258 BC een groot deel van noordelijk Viet Nam (Vietnamees: Việt Nam) besloeg.

Comments