Oktober is de Maand van de Geschiedenis, dit jaar met het thema ’Tussen Droom & Daad’. Voor de komende Wassende Maan Dag op 26 oktober a.s. hebben we aangehaakt bij dit thema. Dat leek ons een prachtige invalshoek voor onze bijeenkomst. Via ervaringen uit het verleden kunnen we verder komen met de dromen voor de toekomst.

HanTu72dpi

Iedereen kent wel een voorbeeld: je hebt een prachtig ideaal of idee, maar het komt er steeds niet van het werkelijk te realiseren. Dat is soms ook best lastig in je eentje. Wat zou er nu mooier zijn om daar eens met andere mensen over van gedachten te wisselen. Vaak kom je dan op ideeën waarvan je niet wist dat je ze bedenken kon. Bovendien kan het zijn dat je medestanders vindt die je kunnen helpen je droom te verwezenlijken.

In het ‘Maand van de Geschiedenis essay Droom & Daad’, geschreven door de burgemeester van Rotterdam Ahmed Aboutaleb, gaat het over zijn ideaal: een wij-samenleving.
De boodschap van Aboutaleb is: we kunnen elkaar helpen de weg te vinden, want de weg van dromen naar daad is de weg van ‘ik’ naar ‘wij’.
We willen jullie graag uitnodigen om gedachten hierover en je visie hierop met ons te delen. Dan zetten we ongemerkt al een eerste stap.
Op deze manier gaan we van ons leven een kunstwerk maken.

Gelukkig is dit niet alleen voorbehouden aan kunstenaars en grote denkers.
Ieder ideaal is het waard om waargemaakt te worden, of het nu groots en meeslepend is of bescheiden en dicht bij huis.
Ook mensen als Nelson Mandela of Martin Luther King waren ooit gewone mensen zonder plan, zonder geld, zonder applaus, maar met een ideaal. Door verbinding te zoeken met anderen konden zij hun droom realiseren.

Stichting workheart stelt maandagavond 26 oktober de deuren open van Huize Maria, IJsselkade 25 en hoopt jullie met je dromen, maar ook met de wetten en praktische bezwaren, te ontvangen. Met koffie, thee en iets lekkers in de hand zien we hoe we samen kunnen zoeken naar inspirerende gedachten die ons dichter bij het omzetten van droom naar daad brengen.

Wassende Maan Dag avond op 26 oktober 2015
Huize Maria, IJsselkade 25 in Kampen
Om half acht gaan de deuren open; we beginnen om acht uur.
In verband met ruimte voor 15 mensen vragen we jullie om je even op te geven: rietje@workheart.nl
Entreeprijs is naar draagkracht tot €15,00.