Scheepje vaart

work#art-ScheepjeOpHoutenGolven-Juni-2017

* workheart logo HD SoHG -tekst transp middel

na een proces van 6 maanden samen ontwikkelen, uitproberen, vallen, opstaan en bouwen is het zover:

Donderdag 8 juni zijn Scheepje en haar Golven uit de oersoep van het oude zwembad gehesen en naar de locatie in de IJssel gebracht.
Een hele operatie uitgevoerd door Kraanbedrijf BKF en Smit Transport en door Frans, Pieter en Bert in goede banen geleid. Nu staan alle onderdelen bij elkaar op het ponton. Er werd gefilmd en gefotografeerd o.a. door Thomas Bartelds met zijn drone en onze huisfilmer Nathan Venendaal.
Ook Douwe filmde de hele dag. Van hem een film over het transport van een set golven en een van de laatste hijs op de pontons.

.

…..* work#art 170608 Golven hijs     DJI_0007-HDR     * work#art 170608 Golven transport

.

Donderdag 15 juni begint het evenement: De Internationale Hanzedagen 2017 in Kampen!
Behalve de activiteiten rond Scheepje op Houten Golven, doen we aan meer programma-onderdelen mee:

 Oorgat  * work#art logo SoHG 1 transp middel installatie ‘Scheepje’

openingsslinger vrijdag 16 juni om 10.30 uur

Scheepje komt voor ‘t eerst in beweging tijdens de feestelijke openingsslinger. We hebben mensen uit allerlei geledingen van de samenleving uitgenodigd die, samen met de vrijwilligers-crew een eerste zwieperd aan het grote rad geven. Dat zal het Scheepje op de Houten Golven in deining brengen. Kom lekker de kunst afkijken en ervaar hoe het is die deining voort te zetten. Laat het Scheepje dansen en de Golven deinen .. alle Hanzedagen door!

Scheepje dansend in deining brengen tijdens de Hanzedagen:

Nu Scheepje en haar Golven tot een geheel zijn gesmeed en de vrijwilligers een team zijn gaan vormen, nodigen Scheepje en Crew work#art u als publiek uit om in beweging te komen. Dit kan op:

vrijdag 16 en zaterdag 17 juni  van 11.00 tot 20.00 uur
zondag 18 juni                        van 13.00 tot 17.00 uur

Lutherse Kerk  work#art logo hanze-elan transp  booglogoGoudTRANSPARANTworkshop Hanze-elan 2017′

interactieve gesprekken: Hanze-elan 2017
Elk gesprek wordt omlijst door twee filmdocumentaires: één van Nathan Venendaal over het bouwproces. . Een tweede film is van Esmee Bongers en gaat over de eerste stappen van de club Rogge Botters in het project en hun samenwerking met de Kamper Kogges. Rogge Botters in onze crew zijn Alleenstaande Minderjarige Vreemdelingen die tijdens hun asielaanvraag tot hun 18e jaar in het COA te Roggebotsluis bivakkeren. De ontwikkeling van hun aandeel als vrijwilliger bij een historisch- en streekgebonden opgevat event. De zoektocht van weerskant. Ook met de Vietnamese kunstenaars die er later bijkwamen.

Drie gesprekken van Bert Rietman met Douwe Buwalda en de zaal naar aanleiding van het installatie-project “Scheepje Op Houten Golven”. Een project waarin we, samen met de vrijwilligers aan ‘t werk waren rond een kunstwerk vanuit ieders geëigende aanpak. Een expeditie die gepaard gaat met vallen en opstaan, zoeken, keuzes maken en vooral: contact. Ook met de stad.
De interactieve gesprekken zijn gericht op mensen die geïnteresseerd zijn in het door duo work#art ontwikkelde concept van ‘een leven als kunstwerk’ en de ervaringen die we tijdens dit ontwikkel- en bouwproces opdeden. Dit keer binnen de door ons gekozen uitdaging: Hanze-elan 2017.
Ben je benieuwd naar onze ontwikkelingsgerichte benadering? En hoe die uitpakt in dit internationale gezelschap? Wil je er iets uithalen voor je eigen stijl van leven? De workshop kan ook ingezet voor bedrijfsleven en overheden. LET OP de workshops starten stipt op tijd:

zaterdag 11.00 – 12.00 uur Nederlands en Kampers gesproken
………….16.00 – 17.00 uur English spoken
zondag   14.00 – 15.00 uur English spoken

Lutherse Kerk  work#art logo hanze-elan transp  tentoonstelling project ‘Scheepje’

expositie:
een weerslag van zes maanden samen ontwikkelen en bouwen in maquettes en ontwerpen.
ontroerende scheepjes, vernuftige uitprobeersels, zeilen van koffiezakken jute en nog veel meer.

soundscape en fotodocumentatie
Suzelot Karduks (crew work#art) en Hilda Helmhout (Verhalenhuis Kampen) hebben samen een beeld- en geluidswerk gemaakt waarbij de foto’s het geluid ondersteunen en andersom.

De kerk is geopend op zaterdag van 11.00 – 20.00 uur en zondag van 13.00 – 17.00 uur LET OP tijdens de workshops is de kerk gesloten

work#art Toonzaal  # kopieklein  Tafels

Toonzaal work#art is tijdens de Hanzedagen geopend
vrijdag en zaterdag van 11.00 – 20.00 uur
zondag                   van 13.00 – 17.00 uur
U bent van harte welkom om onze speciale tentoonstelling van bijzondere designtafels te komen bekijken.
Als u geïnteresseerd bent als koper, kunnen we een afspraak maken voor een later gesprek.
Desgewenst maken we een speciale versie voor u. Een tafel afgestemd op uw eigen omgeving.
Spreek ons gerust aan voor vrijblijvend overleg.

IJsselkade MS Hester 5-1 DEF LR MS Hester in ‘van Kogge tot Coaster ‘

Motorschip Hester (bouwjaar 1927) is van het scheepstype: Luxe Motor en wordt ook een ‘Wad- en Sontvaarder’ genoemd. In plaats van afhankelijk te zijn van windkracht en -richting, bewoog het schip zich op eigen kracht voort. Ooit uitgerust met een MAN diesel en sinds meer dan 40 jaar met een 75 PK Industrie-motor streefde ze zo het zeilschip voorbij. Een enorme vooruitgang in die tijd. Met haar typerende steile steven en ‘geveegde kont’ bevoer het ook de wadden en de noordelijke kustgebieden. De mast met zelflossende giek is opnieuw aan het schip toegevoegd Kan je je nu voorstellen waar onze swing en drive rond Scheepje op Houten Golven vandaan komt?

De Sigaar  # kopieklein Bokje  Water Hout Vuur Rook

In ‘De Sigaar’ is van 15 juni – 31 juli een tentoonstelling te zien van kunstenaars die een atelier gebruiken van STAKK.
Openingstijden: van 10.00 – 16.00 uur

De Sigaar is de nieuwe naam van het Oude Tabaksmuseum aan de Botermarkt 3 en is nu in gebruik als expositieruimte.
De titel van de expo is gebruikt als leidraad voor de kunstwerken.

Als duo work#art onderzoeken we de mogelijkheden die in elk onwetend begin schuilgaan. In het vroegste moment van onderscheid in contact. En hoe zich dat voortzet in de duur van de tijd die dat oproept. Zo komen we bij de aanslag en weerklank van holle vaten terecht. Zoals we jaren terug de klank van het moment onderzochten waarin de pen het witte papier raakt. Een van deze vaten staat nu in de Sigaar dat begin af te wachten. Anderen hangen in de Toonzaal en verder naar boven in Huize Maria. Een van onze AIR-kunstenaars: Mark Nieuwenhuis heeft er een eigen impressie van op youtube gezet.

De opening zal plaatsvinden op zaterdag 17 juni om 21.00 uur

Vrijdag 16 en zaterdag 17 juni van 10.00 tot 18.00 uur.
Zondag 18 juni                       van 13.00 tot 17.00 uur.

Onze sponsoren, financieel of in natura: 

Drukwerk  image002  w07u_CAS vsbfonds_pay-offWEE_logo_Bouw_POS_1500pxagraro smalllogo_regelink2klVitamientjelogoklfruitolooglogoklLogoverhalenhuisCOAlogomachelp-logo-NB-40px-hoogAIC steigermaterialen - a4 voorbeeld bord  logo-whitekl reclamebordSmitBOCCA_Logo_Black[1]web Drukwerk  Print