Tùng tussen werk uit Vietnam Ganzendiep2 IMG_0611 Tung Schets Douwe

Het is niet te geloven hoe energiek en voortvarend Hoàng Hà Tùng te werk gaat; nauwelijks was hij afgelopen donderdag (14 sept.) bij ons binnen of het meegebrachte werk uit Vietnam werd al uitgepakt. Overal zocht hij naar plekjes om zijn tekeningen en schilderijen, gemaakt op rijstpapier, op te hangen.

Later zat hij al te schetsen in de voorkamer en zijn plannen voor het verblijf in Kampen uiteen te zetten. Het bleek dat hij in Vietnam markante boeren heeft geportretteerd. Hij wilde graag portretten van Nederlandse boeren daarnaast zetten en zo de overeenkomst en/of tegenstelling te exposeren.
Verder schildert en tekent hij het landschap rondom Kampen en iedereen die hij leuk vindt om te portretteren en die daar dan toestemming voor geeft.

We kennen Tùng van de expositie ‘MeetingPoint’, georganiseerd door Dhr. Bellemans, en van een later bezoek aan zijn studio in de heuvels boven Hanoi.

Wij moeten er natuurlijk ook aan geloven; gisteren onder het eten heeft hij al een beginnetje gemaakt, zie het portretje van Douwe.
De Koornmarktspoort was gistermorgen aan de beurt en vanochtend heel vroeg streken hij en zijn vrouw Huong alweer neer bij het Ganzendiep.

Zondagmiddag 17 september is de, hoogstwaarschijnlijk zeer dynamische, opening van de expositie. Het kan maar zo zijn dat er op het laatste moment nog werk bij gehangen wordt. Iedereen die belangstelling heeft nodigen we van harte uit voor deze gelegenheid om met een hapje en een drankje kennis te maken met deze bijzondere kunstenaar.

De expositie is van 17 t/m 26 september te zien in de toonzaal work#art, Huize Maria, IJsselkade 25 te Kampen.
Wees van harte welkom; Tùng zal veel op stap zijn, maar wie weet tref je hem toch op een goed moment.

Openingstijden: elke dag van 11.00u – 17.00u; mocht de deur niet openstaan vanwege wind of regen, bel dan gerust aan!

De komende 10 dagen houden we hier alle ontwikkelingen bij, net als op onze Facebookpagina!

IMG_0610  IMG_0634  IMG_0627  IMG_0638

Het is niet helemaal gelukt om de ontwikkelingen bij te houden; we hebben stad en land met Tùng afgesjouwd en van alles voor hem geregeld.
Toch hier nu een kleine greep uit wat er in de afgelopen week allemaal gebeurd is. In de toonzaal is alles te zien wat hij deze week geschilderd heeft.

Nadat hij, weliswaar een uurtje te laat maar wel met een vers schilderij, de opening bijwoonde heeft hij als een Razende Roeland gewerkt.
We brengen hem naar boerderijen voor portretten en onderweg pikt hij de landschappen mee. En als we ‘m even niet in de kijker hebben heeft hij alweer een molen op het doek. Of een poort. We proberen er contact over te krijgen met hem, maar hij schildert maar door en door! Hij moet het echt van het ‘doen’ hebben. Ook voorbijgangers zijn niet altijd veilig voor hem en als hij onder onze vrienden iemand ziet die ‘schilderwaardig’ is gaat die ook op het canvas. Gelukkig altijd wel met toestemming van de betrokkene! (^..^)

De Toonzaal raakt langzamerhand bommetjevol gevuld met al het werk.
Maar er kunnen gelukkig ook nog toeschouwers bij.
Kom dus gerust kijken, het is de moeite waard.
Nog 2 dagen hangt zijn werk hier en ondertussen werkt hij tot aan het eind toe door.
Hij kan het gewoon niet laten.

Laat deze ervaring niet aan je voorbij gaan en kom deze dagen nog kijken.
Of kom naar de feestelijke Finissage die we dinsdag 26 september vanaf 19.30 uur organiseren.
Tùng neemt dan afscheid door de portretten aan de modellen te overhandigen; natuurlijk gaat dit alles gepaard met een hapje en een drankje.

Woensdag 27 september vertrekken Tùng en Huong alweer naar Vietnam.
Dan heeft dit feestje 10 dagen geduurd en is het plotseling voorbij.
Mis het niet!

Toonzaal work#art, Huize Maria, IJsselkade 25 in Kampen

Openingstijden: elke dag van 11.00 – 17.00 uur
Finissage: dinsdagavond 26 september om 19.30 uur

Welkom allemaal en de toegang is gratis!

Nieuw: prolongatie en verkoop werk Tùng

IMG_0635

Foto’s van de Finissage