As a follow-up to our project ‘Balance’ in the Fine Arts Museum in Ho Chi Minh City (HCMC), we were invited by the Director, Mrs. Thanh Cao Mã, to compose an exhibition being curator ourselves. The plan is to start various collaborations and to expose the resulting artworks. Meanwhile we traveled to Viet Nam to make all contacts concrete.

 
mrtungkl

We gaan werken met Mr. Hoang Ha Tung, een eminent kunstenaar; we zoeken nog naar een plaats om te werken die voor ons alledrie onbekend is, zodat we allemaal met ‘vreemde ogen’ kijken.

youngkl

En met Hân Trương Thị Ngọc en Trần Thanh Tú, waar we mee begonnen zijn; we zijn uitgenodigd door Anna Ly Bich Ngoc van ‘galerie 333′ in de tuin van architect Nguyen Hoai Huong om met zijn instemming daar een installatie te maken. We stellen ons voor om hier met Hân en Tú een vervolg project te realiseren.

potterykl

We zijn allebei van huis uit keramist; we kregen de vraag van de directeur van het Terracotta Park Thanh Hà Museum (Hoi An) om mee te werken aan een revitalisatie van het pottenbakkersdorp en zijn ambachtslieden; we maakten een plan voor het geven van weekendseminars die erop gericht zijn een respectvol contact op te bouwen tussen ambachtslieden en belangstellenden. Verder gaan we als kunstenaarsduo work#art poëzie schrijven, krassen in de nog natte klei-huid van de keramiek van mr. Tuấn of bewerken de buitenzijde anderszins.

Lacquerkl

Mevrouw Dinh Thi Huong Nga, directeur van ‘Lacquer-fabriek Huong Nga Fine Arts Co., Ltd’., is bijzonder gecharmeerd  geraakt van ons werk en ook met haar bereikten we een principe akkoord: onderzoek doen naar een samenwerkingsvorm tussen fabriek, haar showroom in HCMC en autonoom werk dat wij in Nederland maken.
Op dit moment zijn we bezig met een eerste ontwerp voor combinaties van onze autonome kunst en hun ambachtelijke lacquery werk, die in eerste instantie in haar showroom verkocht zullen worden.

Mai'sGallery

In HCMC hebben we contact gelegd met mevrouw Mai van ‘Mai’s Gallery in HCMC’ en zijn een principe akkoord overeengekomen met betrekking tot een plan voor een combinatie tentoonstelling en installatie met daaromheen workshops voor publiek en kunststudenten.

SalonNatasha

In Hanoi kwamen we ook nog in contact  met Natalia Kraevskaia. In de jaren ’80 opende zij de eerste onafhankelijke art galerie in Hanoi: Salon Natasha. Voor de avant garde kunstenaars. Momenteel organiseert zij een interessante tentoonstelling in het HCMC Museum FAA. Hierin wordt het werk van wijlen haar man de Vietnamese kunstenaar Vu Dan Tan (1946 – 2009) getoond in een confronterende samenhang met het werk van Nguyen Nghia Cuong (*1973).
Ook Natasha is bewonderaar van ons werk en zoekt naar wegen om ons in contact te brengen met haar netwerk.